Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Weer en Klimaat

Het weer op Curaçao

Gelegen in de Tropen, slechts 12° boven de evenaar maar buiten het Orkaangebied, heerst op Curaçao een warm en zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27°. De dagmaxima liggen rond de 29-32°.

In tegenstelling tot veel andere eilanden in de tropen, kent Curaçao vele maanden zonder (noemenswaardige) neerslag. Dat maakt het tot een ideale vakantiebestemming omdat u vrij zeker bent van het weer. Dagen die helemaal onbewolkt zijn, komen niet zo vaak voor, meestal is het licht tot half bewolkt.

Er waait een vrijwel constante passaatwind uit het (noord-)oosten, die wat in kracht toeneemt tijdens de lente. Deze wind zorgt voor verkoeling waardoor zowel de dag als de nacht zeer comfortabel aanvoelt. Alleen in de maanden september en oktober kan de wind wegvallen waardoor het warmer aanvoelt.

De gemiddelde jaarlijkse regenval ligt op ongeveer 570 mm (22 inches). Af en toe brengt een tropische storm elders in het Caribische Zeegebied een paar dagen bewolking met zich mee maar dit gebeurt slechts zelden.

Seizoenen

Curaçao kent globaal twee seizoenen: het ‘droge’ seizoen van maart tot september, waarin de zon en een heerlijke passaatwind de overhand hebben. Maar ook in deze periode kan sporadisch toch wel een regenbui vallen.

Het ‘natte seizoen’, althans wat daar voor doorgaat, duurt van oktober tot februari en wordt gekenmerkt door veel zon afgewisseld door korte, meest nachtelijke regenbuien. Dagen zonder zon komen maar zeer zelden voor.

In deze periode kunnen sommige onverharde wegen wat lastiger toegankelijk zijn of soms (zoals in het Christoffel Park) worden afgesloten.

Voor duiken en snorkelen kunt u het hele jaar rekenen op helder water, waarbij het zicht gedurende de maanden januari-mei op zijn best is (vaak meer dan 30 meter zicht) en van september-november wat beperkter (15-20 meter zicht) vanwege het vele plankton. Toch is deze periode is voor veel duikers een hoogtepunt vanwege het jaarlijkse ‘coral spawning’.

Zoek vakantiewoning

 

Uitgebreid zoeken