Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Particuliere accommodaties in Curacao

Al onze accommodaties zijn particulier eigendom. Het zijn allemaal eigenaren die er een aantal weken per jaar zelf gebruik van maken en voor de rest van het jaar hun woning aanbieden aan vakantiegasten. Ze zijn trots op hun eigendom en dat zult u merken aan zaken als inrichting en comfort. Ze zullen er alles aan doen u ook te laten genieten van hun onderkomen!
Om deze reden zult u ook veel verschillen aantreffen in de diverse woningen. Over smaak valt niet te twisten maar voor alle woningen geldt dat ze een grote mate van comfort bieden die uitstijgt boven die van gewone vakantieaccommodaties. U zult er zich snel thuis voelen.

Onze woningen liggen verdeeld over (met name) het midden en het oosten van Curaçao: daar concentreren zich ook vrijwel alle toeristische faciliteiten.

Moderne communicatiemiddelen

Al onze woningen zijn met moderne communicatiemiddelen uitgerust, zoals een uitgebreid televisie-aanbod (incl. een aantal Nederlandse zenders, kinder-, film- en sportkanalen) en een gratis snelle en draadloze internetverbinding (Wifi)*, waar u dus ook gebruik kunt maken van uw tablet-pc (zoals een I-Pad) of smartphone. Al onze woningen zijn voorzien van LED-/LCD-televisies met aansluitmogelijkheden voor uw persoonlijke portable apparatuur*.

*) Curacao heeft een beeldlijnensysteem (NTSC) dat afwijkt van het Nederlandse (PAL); niet elke televisie op Curaçao kan beide systemen aan. Daarom kan soms uw eigen meegebrachte apparatuur geen beeld geven... Daar is helaas niets aan te doen.

Professionele begeleiding en service

VillaCuracao.com verzorgt de gehele reservering en werkt nauw samen met lokale beheerders, die het dagelijkse beheer verzorgen van de woning die u voor uw vakantie op het oog heeft. Dat heeft als grote voordeel dat u altijd bij ons terecht kunt voor vragen over uw boeking, maar ook bij calamiteiten en andere zaken tijdens uw verblijf. U heeft een vast aanspreekpunt die de accommodatie door en door kent. Daarin verschilt VillaCuracao.com van de meeste andere aanbieders van vakantiewoningen op Curaçao. Op een eiland waar veel dingen toch anders gaan, een hele plezierige gedachte!

Lokale betrokkenheid

VillaCuracao.com heeft haart ‘roots’ op Curaçao en werkt samen met beheerders die op Curaçao zijn gevestigd. Wij kennen het eiland als geen ander, er wordt gewerkt met lokaal personeel (maar met een Nederlandse opleiding!) en we krijgen dingen voor elkaar die anderen niet lukken. Dat is bijzonder handig bij spoedreparaties die soms voorkomen in de accommodaties maar ook als u bijvoorbeeld naar een dokter of ziekenhuis moet. Wij spreken de taal en daar heeft u weer uw voordeel van!

Zekerheden

Het huren van een particuliere vakantiewoning brengt ook onzekerheden met zich mee. Is uw geld wel veilig? Staat de woning er wel? Is deze beschikbaar als u voor de deur staat? Het gaat immers om vaak aanzienlijke huurbedragen en dan is het een veilige gedachte als u en aantal extra zekerheden heeft. VillaCuracao.com biedt deze zekerheid als enige op Curaçao omdat u gebruik kunt maken van de Garantieregeling Huurgelden*. Daarmee voorkomt u dergelijke problemen. Klik hier voor meer informatie over deze unieke regeling.

*) de Garantieregeling is (nog) niet bij elke accommodatie van toepassing; zie daarvoor de informatie bij elke accommodatie.

Tip-top in orde

U mag veel verwachten als u boekt via VillaCuracao.com. Dat geldt al bij het maken van de reservering omdat er een duidelijke huurovereenkomst wordt gemaakt. En vanaf het moment dat u landt op Curacao tot het moment dat u weer vertrekt om hopelijk weer eens terug te komen. Een persoonlijk welkom, een snelle transfer van en naar uw accommodatie, huurauto’s die daar voor u klaar staan, een kraakheldere woning bij aankomst en tijdens uw verblijf, de eerste boodschappen gedaan en natuurlijk onze 24 uurs/7 dagen per week bereikbaarheid en calamiteitenservice: het zijn allemaal dingen die uw Curaçaose vakantie net dat beetje extra geven.

En we besparen u het meenemen van veel bagage, want in al onze woningen treft u voldoende linnengoed, handdoeken en zelfs strandlakens aan. Deze worden bij de meeste accommodaties bovendien wekelijks gewisseld en verschoond. Ook daarin verschillen de accommodaties van VillaCuracao.com nadrukkelijk van de andere aanbieders. U betaalt daar niets extra’s voor.
Een echt vakantiegevoel!

Heldere huurovereenkomst

Anders dan wat u bij veel andere (particuliere) verhuurders zult tegenkomen, biedt VillaCuracao.com u ook bij het aangaan van de huurovereenkomst al veel duidelijkheid. Helderheid over de "do’s" en "don’t’s", inzichtelijke en duidelijke reserveringsvoorwaarden (ook op de website al beschikbaar) en een overzichtelijke reserveringsbevestiging waarin we ook duidelijk zijn over wat inclusief en exclusief is. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komen er geen verrassingen achteraf.

Snelle afwikkeling en goede bereikbaarheid

Bij het boeken via internet verwacht u -geheel terecht- een snelle en adequate afhandeling. VillaCuracao.com maakt dat waar: gedurende elke dag van de week, ook in het weekend en op feestdagen, wordt meerdere malen per dag uw e-mail bekeken en direct beantwoord. Zo hoeft u nooit lang in onzekerheid te verkeren over de beschikbaarheid, de faciliteiten of uw reservering. En ook telefonisch zijn we goed bereikbaar; we hebben een speciaal Nederlands telefoonnummer (lokaal tarief!) en zelfs als u ’s-avonds vanuit Nederland belt, zult u ons nog aan de telefoon krijgen. Het tijdsverschil heeft soms ook voordelen!

Verder goed om te weten

 • Grote gezelschappen
  Door ons ruime aanbod kunnen we u ook van dienst zijn als u met grotere gezelschappen komt. Een aantal van onze accommodaties liggen vlak bij elkaar, zodat u ook met 15 of zelfs 25 personen vlak bij elkaar kunt verblijven, terwijl u wel het voordeel van privacy hebt. Zo wordt het vieren van bijzondere gebeurtenissen met familie of vrienden wel heel erg comfortabel!
 • Kindvriendelijk
  Verreweg de meeste van onze accommodaties zijn kindvriendelijk. Enkele blinken daarin zelfs extra uit door bijzonder veel faciliteiten te bieden.
 • Dolfijntherapie
  Komt u voor dolfijntherapie? Wij beschikken over een aantal woningen die voor het gehele gezin uitermate geschikt zijn en in de nabijheid van het Seaquarium liggen.
  Vraagt u er even naar.
 • Verbruik van elektriciteit en water
  Elektriciteit en water zijn zeer duur op Curaçao, 4 tot 6 keer zo duur als in Nederland. Het verbruik dat inclusief in de huurprijs is, verschilt per woning. Elke accommodatie-eigenaar gaat daar anders mee om en daarnaast is het verbruik per woning vaak enorm verschillend. Ook uw eigen verbruiksbehoefte zal enorm kunnen verschillen vergeleken met andere gasten. Vraagt u er gerust naar bij het maken van een reservering.
  Bij aankomst in uw accommodatie wordt u hierover verder geadviseerd en natuurlijk worden de meterstanden in uw bijzijn opgenomen, zowel bij aankomst als vertrek.
 • Ligging in woonwijken
  Door de keuze voor een particuliere villa of appartement, kiest u voor een ander soort accommodatie dan een hotel of bungalowresort. Veel meer ruimte, meer privacy, meer (luxe) faciliteiten en (per persoon omgerekend) voordeliger, zijn de belangrijkste voordelen. Vrijwel al onze accommodaties liggen in woonwijken en dat betekent dat uw ‘buren’ veelal geen vakantiegangers zijn. Leuk, omdat u makkelijk in contact komt met mensen die op Curaçao wonen; maar ook anders omdat u rekening moet houden met lokale leefregels en gewoontes. Zo begint een Curaçaose werkdag vaak al vroeg gaan mensen i.h.a. ’s-avonds vroeger naar bed dan in Nederland: nachtelijke rust wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Veel van u zullen dat alleen maar waarderen maar het is goed om te weten. Verder is het goed om te weten dat bijvoorbeeld topless zonnen in Curaçao nog steeds ‘not done’ is en vermeden moet worden in en rondom uw woning. Op een aantal stranden kan dat echter wel. En zo zijn er nog wat meer dingen om rekening mee te houden.
 • Bouwactiviteiten
  De laatste 10 jaar is er enorm veel 'kunuku' (oorpronkelijke groengebieden) omgezet in bouwgrond. Met veel delen van Curaçao wordt er dan ook nog gebouwd en het kan lang duren voordat een gehele wijk ‘af’ is. Er gelden minder strakke regels dan in Nederland en u moet er dan ook rekening mee houden dat u hier mee te maken kunt krijgen. ‘Kunt’, omdat dit per wijk, per huis en per tijdstip enorm kan verschillen.