Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Gezondheid

Reizen naar Curaçao stelt geen bijzondere eisen aan uw gezondheid. Ook zijn er geen inentingen nodig. U moet er wel rekening mee houden dat, zoals in elk warm land, er wel eens maag- en darmstoornissen kunnen ontstaan als gevolg van ander eten en drinken. Maar doordat u vrijwel alle vertrouwde Nederlandse producten kunt krijgen, kunt u daar goed rekening mee houden.

Drinkwater

U kunt het water direct uit de kraan drinken; het behoort tot het schoonste water ter wereld en in tegenstelling tot vele andere warme landen zit er geen bijsmaak aan het water. In onze villa heeft de koelkast een ijswater- en ijsblokjes automaat.

Huisarts

En mocht u eens een dokter nodig hebben, dan kunt u terecht bij onze eigen huisarts. In de villa treft u nadere informatie aan. Het systeem werkt hetzelfde als in Nederland: u maakt een afspraak of u gaat naar het spreekuur. U dient contant af te rekenen, maar de tarieven voor een consult zijn een stuk lager dan in Nederland. Heeft u een reisverzekering of een zorgverzekering met buitenlanddekking, dan kunt de kosten daar declareren nadat u in Nederland terug bent.

Apotheken

Op Curaçao vindt u veel apotheken, zgn. Botika’s. Een Botika is veel meer dan alleen een apotheek: het is combinatie van drogist (zonder recept), apotheek (met recept) en verder bieden ze een assortiment wat veel lijkt op een Amerikaanse drugstore. U kunt er veel Nederlandse producten en geneesmiddelen kopen. Verder is er een DA-drogisterij in de wijk Salina.

Ziekenhuizen en specialisten

Naast het grote ziekenhuis (St. Elisabeth Ziekenhuis in Otrobanda) zijn er een aantal privé klinieken waar u terecht kunt. Personeel spreekt Nederlands, Papiamentu en vaak Engels.

Decompressiekamer

Het St. Elisabeth Ziekenhuis heeft de beschikking over een decompressiekamer voor duikongevallen.

Zoek vakantiewoning

 

Uitgebreid zoeken