Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Curaçao

Curaçao is weliswaar niet groot, maar biedt door zijn grote verscheidenheid aan landschappen en faciliteiten toch een dilemma als u uw vakantie wilt boeken. De meeste bekendheid geniet het oostelijke deel van Curaçao, lokaal bekend als Banda Ariba. Daar liggen de bekende vakantieresorts en hebben ook veel Nederlanders een tweede huis.
Maar het zou jammer zijn als u ook niet eens aan de andere delen van het eiland zou denken: vaak verrassend rustig, groen en ruim opgezet en afhankelijk van uw vakantiewensen vaak met een uitstekende ligging.

Het eiland kunt u globaal in drieën delen: ten oosten van Willemstad, het centrale gedeelte en het westen van het eiland.

Ten oosten van Willemstad (Banda Ariba)

Ten oosten van Willemstad treft u veel bekende vakantieresorts aan en niet voor niets. Fraaie stranden (zoals rondom de Jan Thiel Baai) en toeristische trekpleisters (zoals het Seaquarium, de Struisvogelfarm, de historische binnenstad van Willemstad en het uitgaanscentrum rondom Zanzibar) zijn dichtbij.
In dit deel van het eiland gaat de toeristische ontwikkeling het hardst: naast de bestaande hotels en bungalowcomplexen worden veel nieuwe accommodaties gebouwd en ook het aantal buitenlanders dat hier een 2e huis hebben gekocht, is de laatste jaren explosief gestegen. Daardoor is het aanbod aan vakantieaccommodaties (vnl. villa's) hier ook het grootst en regelmatig worden nieuwe mogelijkheden aangeboden. De stranden zijn er gezellig, levendig en bieden veel faciliteiten (ook voor kinderen).

Het centrale gedeelte (Willemstad)

Willemstad zelf is een bijzondere plek. Nergens anders in het Caribische gebied zult u zoveel sfeer en gezelligheid ervaren te midden van architectonische hoogstandjes uit een rijk verleden. Het 'tropische Amsterdam' is voor veel mensen reden naar dit eiland te komen. U kunt er werkelijk van alles krijgen, zult tijdens het wandelen in de stad vele leuke steegjes, eetplekjes en museumpjes aantreffen en last but not least…genieten van een drankje langs de kade van de Annabaai waar grote zeeschepen en kleine vissersbootjes, soms geflankeerd door dolfijnen, elke dag weer voor een prachtig schouwspel zorgen.
In het centrale gedeelte heeft VillaCuracao.com eveneens een aantal accommodaties beschikbaar. Vooral een aanrader als u veel meer wilt dan alleen een strandvakantie!

Ten westen van Willemstad (Banda Abao)

Hier wordt het landschap groener en overheerst de rust. Fraaie landhuizen, idyllische landweggetjes, flamingo's en ingeslapen dorpjes wisselen elkaar af. Belangrijkste attracties van de westkant zijn de vele fraaie strandjes, meestal gelegen in verscholen baaien en de nationale parken Christoffel en Shete Boka. In dit deel van het eiland treffen duikers, snorkelaars en strandgangers elkaar want mooiere plekjes zijn moeilijk te vinden.

Bon Bini na dushi Korsou!

Zoek vakantiewoning

 

Uitgebreid zoeken