Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Bijkomende kosten

VillaCuracao.com hanteert het uitgangspunt dat u tevoren moet weten waar u aan toe bent. Dus geen onverwachte verrassingen achteraf.

Echter, doordat we met diverse accommodatieverschaffers te maken hebben die er verschillende methoden op nahouden m.b.t. ‘wel/niet inclusief’ kunnen we hier alleen maar wat algemene adviezen en informatie geven. Bij elke afzonderlijke accommodatie treft u de ‘regels’ van de betreffende woning aan.

Hierna treft u een overzicht aan van de bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden:

Logeergastenbelasting

Op uw reserveringsbevestiging komt u een toeslag voor 'logeergastenheffing' tegen. Dit is een soort toeristenbelasting, die ten goede komt aan de toeristische infrastructuur van Curaçao. Dus van dit geld worden de toeristische attracties beter onderhouden, stranden schoon gemaakt, mooie wandel- en fietsroutes uitgezet en zo zijn er nog vele zaken te noemen. Een daarvan is bijvoorbeeld de veiligheid op straat.
Het percentage is op dit moment 7% (2014, wijzigen voorbehouden).

Wat kan gebeuren: als na uw boeking maar voor uw aankomstdatum het belastingpercentage wijzigt, wordt dat alsnog aan u doorberekend. Vervelend, maar kan (wettelijk) helaas niet anders.

Elektriciteit en Water

Door de hoge prijzen van elektriciteit en water op Curaçao, is het niet gebruikelijk dat deze zaken onbeperkt zijn inbegrepen in de huursom. Vaak is er een maximum (daarboven moet u bijbetalen) of is er geheel niets inbegrepen (dan moet u het hele verbruik achteraf afrekenen).
Uw eigen verbruiksgedrag bepaalt dus in vrijwel alle gevallen of er achteraf en/of hoeveel moet worden bijbetaald.
Per accommodatie is het verschillend wat wel en niet is inbegrepen. Als er niets (of: weinig) verbruik ‘inclusief’ is, is het verstandig de meterstanden in de gaten te houden. De beheerder kan u daarbij adviseren.

In zijn algemeenheid geldt dat we u vragen om, meer nog dan u thuis gewend bent, zuinig met elektriciteit (en water) om te gaan. Met name airconditioners zijn de grote ‘gebruikers’. Zet deze dus op tijd uit en probeer ook de temperatuur niet onnodig laag in te stellen (Advies: 23/24 graden gedurende de nacht is koel genoeg; dit voelt aanzienlijk koeler aan dan een buitentemperatuur van dezelfde hoogte!).

Kleine kinderen en stroomverbruik: de ervaring is dat de aanwezigheid van baby’s en kleine kinderen vaak leidt tot ‘slapen overdag’ en natuurlijk gebruikt u dan de airco. Hierdoor moet u wel rekening houden met een aanzienlijke stijging van het elektraverbruik. Het is maar dat u het weet!

Schoonmaakkosten

De schoonmaakkosten van de accommodatie tijdens uw verblijf zijn inclusief (tenzij op de prijzenpagina anders vermeld), maar de kosten voor de eindschoonmaak zijn in het algemeen extra (maar wel verplicht te betalen).
De kosten hangen vaak af van het aantal slaapkamers dat u (maximaal) heeft gebruikt en staan vermeld op de prijzenpagina van elke accommodatie. De hoogte van het bedrag verschilt per accommodatie en dat heeft veelal met het totale vloeroppervlak te maken.

Transferkosten

Wij kunnen de transfer van en naar de luchthaven voor u verzorgen. Daarvoor brengen wij u dan kosten in rekening.
Maar de meeste mensen die naar Curacao komen, huren een auto en vaak doet men dat al vanaf de luchthaven. Houd u er dan wel rekening mee dat wellicht niet al uw bagage in de auto past en u, zeker in de wintermaanden (als het rond 17:00 donker wordt), zelf de weg moet vinden. Een transfer is dan wellicht toch een goed idee en het bespaart u de airportfee die er voor autohuur vanaf de luchthaven wordt berekend.

Late check out

De standaard vertrektijd uit uw accommodatie is 09.00 uur ('s-morgens). Wilt u later vertrekken omdat uw vlucht pas 's-middags of 's-avonds vertrekt? Dat kan. Daarvoor geldt een toeslag die in de prijzentabel van elke accommodatie staat vermeld. De toeslag is afhankelijk van beschikbaarheid (als er dezelfde dag nieuwe gasten arriveren, kan het niet) en tot welk tijdstip u wilt blijven (u kunt kiezen 'tot 13.00 uur' of 'tot 19.00 uur'). Dat laatste hangt weer van uw vlucht af.
Voor ‘vroege aankomsten’ hebben we een soortgelijke regeling. Dit zal echter minder vaak voorkomen.

Borgsom

Bij de huur van accommodatie wordt een borgsom verlangd. Het gaat immers om kostbare zaken die u ter beschikking worden gesteld.
De hoogte ervan varieert per accommodatie en soms ook van de bezetting tijdens uw verblijf. De borg moet vooraf, samen met de slotebetaling van de huur van de accommodatie, worden voldaan. Contant of met een creditcard betalen is helaas niet mogelijk.
De borgsom ontvangt u ca. 14 dagen na uw terugkomst weer retour. Kosten die voor uw rekening komen, worden daarop ingehouden.

Extra kinderartikelen

Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u voor de kids aan aantal aanvullende artikelen huren. Denk aan extra kinderbedjes, een babyfoon of een maxi-cosy. Sommige accommodaties hebben al een aantal van dit soort artikelen standaard, maar dan meestal voor één kindje. Dus als u meer nodig heeft: laat het zo vroeg mogelijk weten.
De kosten hiervan moeten (meestal) lokaal worden afgerekend in Antilliaanse Guldens.