Luze VakantievillaLuze VakantievillaLuze VakantievillaLuze Vakantievilla

Aankomst en Vertrek

Aankomst op Curaçao

U heeft, net als voor andere landen, een geldig paspoort nodig. Een Nederlandse Identiteitskaart is niet voldoende. In het vliegtuig ontvangt u een landingskaart die moet worden ingevuld (één per persoon) en worden overhandigd aan de douane op de luchthaven. Een strookje blijft achter in uw paspoort en dat moet u bij vertrek weer inleveren. Verlies dat strookje niet en leg het samen met uw paspoort in de kluis van de woning.

Bij aankomst passeert u eerst de paspoortcontrole en vervolgens haalt u uw bagage op van de bagageband en passeert u de bagagecontrole. Dat gaat in de regel snel, alhoewel ook hier u bagage (weer) door het scanapparaat moet. Houd u er rekening mee dat over meegenomen goederen die op Curacao achterblijven (bijvoorbeeld goederen die u voor familie of vrienden meeneemt) veelal (hoge) invoerrechten moeten worden betaald. De vrijstelling is laag en de controle erop is intensief.
Er staan bagagekarretjes bij de bagageband gereed, er zijn ook kruiers beschikbaar.
Als u koffers op wieltjes heeft, is een karretje veelal niet nodig omdat u direct na de uitgang al wordt opgewacht door uw gastheer/vrouw van VillaCuracao.com, autohuurbedrijf of een taxi kunt nemen.

In en rond de aankomsthal zijn diverse geldautomaten waar u lokaal geld kunt opnemen met uw Nederlandse PIN-pas.

Als u door de gastheer/vrouw van VillaCuracao.com wordt opgehaald, staat deze buiten de aankomsthal op u te wachten. Hij of zij is herkenbaar aan een bordje met uw naam erop. Het vervoer naar de woning gaat daarna zeer snel.

Vertrek naar Nederland

Online inchecken is tegenwoordig bij vrijwel alle grotere luchtvaartmaatschappijen mogelijk;
daardoor gaat het afgeven van uw bagage aanzienlijk sneller dan in het verleden en hoeft u niet meer uren tevoren naar de luchthaven. Maar houdt u er rekening mee dat u toch ca. 2-3 uur tevoren op de luchthaven moet zijn. Soms gaan dingen toch nog langzamer dan op Schiphol!

Zorg er voor dat u geen/zo min mogelijk Antilliaans geld overhoudt; sinds 2010 is dat in Nederland niet meer omwisselbaar.

Als u terugreist naar Nederland heeft u bij aankomst op Schiphol nog steeds te maken met de zeer intensieve controle op drugssmokkel. Daardoor worden uw documenten en bagage meerdere keren gecontroleerd en ontvangt u uw koffers op een aparte, afgesloten bagageband in de aankomsthal. Deze procedure kan ook aanzienlijke tijd in beslag nemen (tussen uitstappen en door de douane: 1 tot 1,5 uur is geen uitzondering); houd u daar rekening mee als u wordt opgehaald.

Zoek vakantiewoning

 

Uitgebreid zoeken